Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Όπως αναφέρει η EBU, ο λόγος της διακοπής της ΕΡΤ είναι η μετάδοση ειδήσεων από τη διάδοχη κατάστασή της.



 
Στις 9 το πρωί της Τετάρτης 21/8, η EBU, σταμάτησε την αναμετάδοση του προγράμματος που εκπέμπει η ΕΡΤ, τόσο από τον δορυφόρο, όσο και από το επίσημο site της. Oπως αναφέρει η EBU σε ανακοίνωσή της, ο λόγος της διακοπής της είναι ότι η προσωρινή διάδοχη κατάστασή της (ΕΔΤ) ξεκινάει να μεταδίδει δελτία ειδήσεων.
«Είναι προσχηματικό το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να μεταδώσουν πρόγραμμα επειδή βρίσκεται σε κατάληψη το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή», επιβεβαίωσε συνταξιούχος εργαζόμενος της ΕΡΤ ο οποίος έκανε μια αποκάλυψη ακόμα. Σχετικώς με τις 1.400 προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ, η κυβέρνηση μελετά να πριμοδοτήσει τους 580 που έχουν επιλεγεί για το μεταβατικό φορέα και να αποκλείσει τους υπόλοιπους!
Ενδιαφέρον έχει επίσης, η (απολύτως επιβεβαιωμένη) πληροφορία που αναφέρει πως στο γραφείο του κ. Καψή έχει κατατεθεί πρόταση του αυστριακού ραδιοτηλεοπτικού φορέα ORF η οποία συντάχθηκε σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της Ζυρίχης και του Κρεμς, τις τεχνικές υποδείξεις του φορέα πιστοποίησης ΜΜΕ ISAS και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Η πρόταση έχει παραμείνει ξεχασμένη σε κάποιο γραφείο και το νέο μόρφωμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης φαίνεται να συγκροτείται με την κλασσική παλαιοκομματική μέθοδο που γνωρίζουν πρόσωπα με ισχυρό ρόλο στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Το παράδοξο είναι ότι η κριτική εκφράζεται εντός της Νέας Δημοκρατίας αφού υπάρχουν βουλευτές που έχουν βγει εκτός εαυτού λέγοντας ότι από την εποχή πρωθυπουργίας του κ.Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υπήρχε σχεδιασμός ενίσχυσης και στήριξης της ΕΡΤ ενώ τώρα δίδεται η εντύπωση πως το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ θα αποτελεί τον φτωχό συγγενή των εγχώριων ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.
Αυτό επιτρέπει να δημιουργηθούν διάφοροι συνειρμοί περί υποστήριξης συγκεκριμένων επιχειρηματιών και εκδοτών που δραστηριοποιούνται (με διαπλοκές, υπόγειες διαδρομές και την αρωγή διαχρονικώς αργόμισθων) στο χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης και πάντοτε ήθελαν να βάλουν χέρι στην παλιά ΕΡΤ (στο αρχείο, στις υποδομές και στις συμφωνίες της).Δεν είναι τυχαίο ότι «γαλάζιοι» βουλευτές σχολιάζουν πως οι αντιλήψεις περί των «ιερών αγελάδων» δεν πρέπει να εκφράζονται μόνο μπροστά στις κάμερες αλλά να αποτελούν πολιτικό προηγούμενο που θα εφαρμόζεται με σοβαρότητα. Λέμε, τώρα…
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου