Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

"ΛΙΣΤΑ FORBES": ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΣ Φ. ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ.

 
 
Ο ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΣ ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ FORBES.
 
 
Σύμφωνα με τη λίστα, που δημοσιεύει κάθε χρόνο το διεθνές περιοδικό Forbes, είναι ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στη γή, με περιουσία που ξεπερνά τα 6,7 δισ. δολάρια. Έτσι κατατάσσεται στο νούμερο 175 της παγκόσμιας λίστας του Forbes, στην 22η θέση των πλουσιότερων Ρώσων πολιτών και κατέχει επάξια τον τίτλο του πλουσιότερου Έλληνα με μερικά δισεκατομμύρια διαφορά από τον δεύτερο. Ο νέος αυτός “Αριστοτέλης Ωνάσης” είναι ο Ελληνοπόντιος στη καταγωγή Filaret Galchev (Φιλάρετος Καλτσίδης), με διπλή υπηκοότητα, ρωσική και ελληνική και είναι, εκτός των άλλων, προσωπικός φίλος του Βλάντιμιρ Πούτιν αλλά και του Αντώνη Σαμαρά. Ο 50χρονος Ελληνοπόντιος, «βασιλιάς του τσιμέντου», όπως τον αποκαλούν οι επιχειρηματικοί κύκλοι στη Ρωσία, κατέχει τον όμιλο "Eurocement Group" και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στη Ρωσία. Αυτός και η οικογένειά του, εκτός της τσιμεντοβιομηχανίας, δραστηριοποιούνται δυναμικά και σε διάφορους άλλους τομείς, όπως στο εμπόριο άνθρακα, στα λιπάσματα, στη ναυτιλία, στο real estate κλπ. Ο δαιμόνιος αυτός Έλληνας, που τιμά τη καταγωγή του, είναι απολύτως αυτοδημιούργητος, αφού ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία.
Έχει γεννηθεί το 1963 στην Ταρσόν, της επαρχίας Τσάλκα της Γεωργίας , κατέχει διδακτορικό στα Οικονομικά και σπούδασε μηχανικός εξόρυξης στο Moscow Mining Institute. Ο Φιλάρετος Καλτσίδης είναι μέλος της Mining Science Academy και της Διεθνούς Ακαδημίας Ενέργειας. Εχει αξιοζήλευτη ακαδημαϊκή καριέρα, έχοντας συγγράψει 22 έργα και στις 20 Οκτώβρη του 2004 αναγορεύθηκε καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών και Σχεδιασμού Εξόρυξης στο Moscow State Mining University. Το όνομά του ήρθε στην ελληνική επικαιρότητα πριν από λίγο καιρό, καθώς συζητήθηκε έντονα από το κυβερνητικό επιτελείο, προκειμένου να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Ο Φιλάρετος Καλτσίδης είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, μιάς κόρης και ενός γιού, με μόνιμη κατοικία που βρίσκεται στη Μόσχα και μιλά πολύ καλά ελληνικά. Είναι πολύ δεμένος με την οικογένειά του και έχει κοντά του στις επιχειρήσεις του τα αδέλφια και τα ανίψια του.
Τρέφει μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια ερωτεύτηκε την πανέμορφη Μεσσηνία. Ετσι, αγόρασε μια μεγάλη παραθαλάσσια έκταση σε ένα ειδυλλιακό σημείο της Κορώνης, όπου αυτή την περίοδο βρίσκεται υπό κατασκευή η εξοχική του κατοικία. Η πανέμορφη θερινή κατοικία του Ρωσοπόντιου μεγιστάνα είναι κτισμένη σε έκταση περίπου 40 στρεμμάτων δίπλα στο χωριό Βασιλίτσι, κοντά στην Κορώνη. Εκεί, στο κόλπο της Κορώνης συνήθως, αγκυροβολεί και το,  μήκους 75 ποδιών, πολυτελές σκάφος του "ΖΑΦΕΙΡΑ" (Sapphire). Και ο ίδιος, όμως, βρίσκεται πολύ συχνά εκεί, αφού επισκέπτεται σχεδόν κάθε 15 ημέρες την Κορώνη, προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά τις εργασίες κατασκευής της εξοχικής του κατοικίας. Άλλωστε το επιβλητικό λίαρ τζετ του, με τη σημαία της Ελβετίας στο πτερύγιο, ξεχωρίζει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Δεν είναι λίγες οι φορές που εκεί, σε αυτό το μέρος, που όλο και πιό πολύ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του, οργανώνει γιορτές και δέχεται καλεσμένους, μεταξύ των οποίων διακεκριμένους Ρώσους επιχειρηματίες και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, την έπαυλη αυτή έχει επισκεφθεί και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν .


 Ο πλουσιότερος Ελληνας ήρθε για να μείνει




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου