Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ... ΧΘΕΣ Η ΒΟΣΝΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΡΙΑ... ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΕΜΕΙΣ...


 


ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ... ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ ΜΕΝΟΥΝ ΠΛΗΓΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ... ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΕΝΟΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΑΛΛΑ ΙΔΙΟΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΚΗΡΥΧΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.



Η είδηση πραγματικά σοκάρει και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μας βομβαρδίζουν, συνεχώς αυτές τις μέρες, με εικόνες που προκαλούν φρίκη... Στο προσκήνιο η εμφύλια αντιπαράθεση στη Συρία... Με τη συριακή αντιπολίτευση να κατηγορεί τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ, για χρήση χημικών όπλων στη διάρκεια σφοδρού βομβαρδισμού περιοχών της ανατολικής Δαμασκού, τα ξημερώματα της Τετάρτης 21/8/2013, κάνοντας λόγο για πρωτοφανές μακελειό με περισσότερους από 1.300 νεκρούς.
Και είναι μόνο λίγες ημέρες πριν, που μία άλλη είδηση κυκλοφόρησε και μία συγκλονιστική αποκάλυψη ήλθε στο φως της δημοσιότητας, σε συνέδριο που οργάνωσαν ακτιβιστές και διάφορες οργανώσεις στην Στοκχόλμη. Συγκεκριμένα οι κινήσεις πολιτών και ΜΚΟ που διοργάνωσαν το αντιπολεμικό συνέδριο "Nordic peace talks", που είναι μια παρέμβαση για την ειρήνη στον κόσμο, άκουσαν έκπληκτοι τον διακεκριμένο Νορβηγό καθηγητή Ola Tunander από το Ινστιτούτο Έρευνας για την ειρήνη στο Όσλο να αποκαλύπτει ότι …την περιβόητη βόμβα που προκάλεσε το μακελειό αμάχων στο Σεράγεβο και έγινε αφορμή για την επέμβαση του ΝΑΤΟ σην Βοσνία, την εκτόξευσαν ισλαμιστές από τις δυνάμεις του Αλία Ιζεντμπέκοβιτς! Ο καθηγητής συγκρίνοντας την προπαγάνδα πριν την εισβολή στην Λιβύη και την διαφαινόμενη επέμβαση στην Συρία, έκανε λόγο για διαστρέβλωση της αλήθειας προκειμένου να προωθηθούν οι στρατιωτικές επεμβάσεις, προχώρησε όμως και ένα βήμα παραπάνω: "Πολλές φορές, θηριώδη εγκλήματα κατά αμάχων που προκαλούν τις επεμβάσεις, γίνονται από τις ίδιες τις πλευρές που επιδιώκουν την επέμβαση! Χαρακτηριστικό παράδειγμα (όπως τόνισε), ήταν αυτό της Βοσνίας." Ο Νορβηγός καθηγητής που διατηρεί στενούς δεσμούς με το ΝΑΤΟ, μιλώντας για την σφαγή στην αγορά του Μαρκάλε στο Σεράγεβο, για την οποία το διεθνές δικαστήριο της Χάγης έχει ήδη καταδικάσει τον Σερβοβόσνιο στρατηγό Stanislav Galic, αποκάλυψε πως τόσο η ομάδα διαχείρισης κρίσης του ΝΑΤΟ, όσο ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της συμμαχίας Vigleik Eide αλλά και οι Νορβηγοί υπουργοί εξωτερικών και άμυνας, είχαν στα χέρια τους το πόρισμα της επίσημης έρευνας. Το πόρισμα κατέληγε με σαφήνεια ότι την δολοφονική ενέργεια την έκαναν οι ισλαμιστές του Ιζεντμπέκοβιτς! Όλοι παραδέχθηκαν ότι η επίθεση έγινε εναντίον των συμπολιτών τους, ουδείς όμως το ανακοίνωσε. “Και αυτό δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση”, κατέληξε ο καθηγητής. "Σε πολλές περιπτώσεις παρέμβασης που αργότερα βαπτιζόταν False Flag operation, υπήρξαν αντίστοιχες θηριωδίες για να προκληθούν αθώα θύματα δίνοντας έτσι το πράσινο φως για την επέμβαση, αφού τον φόνο τον χρεωνόταν ο αντίπαλος".
Φυσικά όμως και δεν ήταν πρώτη φορά, που στηνόταν κάτι ανάλογο, προκειμένου να δοθεί η αφορμή για να δικαιολογηθεί μια επέμβαση. Με μια ανάλογη σκηνοθεσία, είναι γεγονός, ότι είχε ξεκινήσει και ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Έτσι, για προβοκάτσια ανάλογη με αυτή της Γερμανίας το 1939, που σκονοθέτησε επίθεση δήθεν Πολωνών στρατιωτών, αλλά στην πραγματικότητα Γερμανών, με πολωνικές στολές, κατά γερμανικού φυλακίου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, κατηγόρησε τους ισλαμιστές αντάρτες η Ρωσία. Συγκεκριμένα ο επίσημος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς κατήγγειλε ότι "ο πύραυλος με την χημική κεφαλή που εκτοξεύτηκε κατά των ανατολικών προαστίων της Δαμασκού εκτοξεύθηκε από θέσεις κατειλημμένες από τους ισλαμιστές"! Δηλαδή η αποτρόπαιη αυτή σφαγή των αμάχων, κατά την Ρωσία, η οποία επικαλέστηκε στοιχεία όπως δορυφορικές φωτογραφίες και την τροχιά του βλήματος, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αποτρόπαιη προβοκάτσια των ισλαμιστών και των δυτικών υπηρεσιών προκειμένου να προκληθεί κλίμα για επέμβαση της Δύσης στην Συρία.
Το κλίμα για επέμβαση, όπως είναι φυσικό, έχει, από πολλές πλευρές στη Δύση, αρχίσει να διαμορφώνεται και πιθανώτατα η επέμβαση να είναι προ των θυρών... Έτσι όπως ακριβώς έγινε και τότε στη Βοσνία... Και μετά από χρόνια, οι παγκόσμιες διευθετήσεις, απόρροια αυτών των συγκρούσεων, θα έχουν γίνει και τα όποια ισχυρά συμφέροντα θα έχουν επικρατήσει, καθώς οι λαοί που έχουν εμπλακεί θα μαζεύουν τα κομμάτια τους για να προχωρήσουν και πάλι τον ανηφορικό τους δρόμο... Και λίγοι θα βρίσκονται να θυμούνται τις αναλογίες, που υπήρχαν, σε όλες αυτές τις καταστροφές, όπου λίγοι άνθρωποι για κάποια συμφέροντα, αποφάσιζαν να θυσιάσουν τόσες πολλές ανθρώπινες ψυχές... Όμως οι εικόνες με τους νεκρούς πεσμένους κάτω με το αίμα τους να ρέει και τότε στη Πολωνία και στη Βοσνία και τώρα στη Συρία και αργότερα όπου αλλού, θα έχει ανοίξει μία πληγή στο κορμί της συλλογικής μας μνήμης, που θα μας πονάει και θα μας θυμίζει πάντα πόσο ατελή όντα είμαστε... Και από πάνω κυρίαρχη η εικόνα των σκοτωμένων παιδιών, που δεν αξιώθηκαν να δουν έναν καλύτερο πλανήτη... Γιατί κάποιοι αποφάσιζαν και θα εξακολουθήσουν να αποφασίζουν για τις τύχες λαών και ανθρώπων, βλέποντας μόνο νούμερα, στυγνούς υπολογισμούς και σκοπιμότητες, που εξυπηρετούν μόνον αυτούς τους λίγους και τη ματαιοδοξία τους.


Τότε... 1994, Βοσνία, βομβαρδισμός από του Σέρβους, αλλά όπως φαίνεται εκ των υστέρων από τους ισλαμιστές αντιπάλους τους, στην αγορά του Σεράγεβο...




Δείτε το βίντεο με εικόνες από τη σφαγή στο Σεράγεβο, κάνοντας "κλικ" στο σύνδεσμο παρακάτω.


Τώρα, 2013, Συρία, βομβαρδισμός με χημικά από τις δυνάμεις Άσαντ, όπως λέγεται, αλλά από ότι όλα δείχνουν από τους ισλαμιστές αντικαθεστωτικούς, στην ανατολική Δαμασκό...





FRIKI9
FRIKI1

 


FRIKI3


Δείτε το βίντεο από τη σφαγή στη Δαμασκό, κάνοντας "κλικ" στο σύνδεσμο παρακάτω.
Χημικά στη Δαμασκό


Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο από την επιδρομή στη Δαμασκό,  κάνοντας "κλικ" στο σύνδεσμο παρακάτω. 


Κορίτσι που επέζησε



Δείτε πως βλέπουν στην Αμερική οι αναλυτές το γεγονός στη Συρία, κάνοντας "κλικ" στο σύνδεσμο παρακάτω.


http://www.youtube.com/watch?v=Nwss1YI5Alw#t=27



Το έφερε έτσι η τύχη, ώστε να είμαι ένας από τους πολύ λίγους συμπατριώτες μου, ως επικεφαλής μίας "ακτιβιστικής" ομάδας, που βρέθηκε, εκείνες τις μέρες του χειμώνα του 1994, στο μαρτυρικό Σεράγεβο. Έτσι έχω τη γνώση "από πρώτο χέρι", πολλά χρόνια νωρίτερα, για το τί έγινε τότε εκεί και για τη "προβοκάτσια", που "στήθηκε" και αποκαλύπτεται μόλις σήμερα. Δείτε το βίντεο παρακάτω, που έχει ένα καταγεγραμένο χρονικό αυτού του οδοιπορικού και αποκαλύπτει αλήθειες, που είναι δύσκολο κάποιος να ανακαλύψει άμα δεν τις ζήσει (κάνοντας "κλικ" στο σύνδεσμο παρακάτω).

Από την Ελλάδα στη Βοσνία ('94)


                                                                                 Δρ Ιωάννης Δ. Δαύρος




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου