Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ, ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ;



ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ, ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ...

Αφού έκανε τη βόλτα του με το προσωπικό τζετ του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη και μετά από αυτό, πήρε την οδό την άγουσα στο σπίτι του, ήρθε η ώρα να μας ξεφτιλίσει ...διεθνώς! Φυσικά ο λόγος για τον μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιο Σταυρίδη και η ...ξεφτίλα μέσω της συνέντευξής του σε νορβηγική εφημερίδα, που προκάλεσε ανάλογο δημοσίευμα. H συνέντευξη αυτή δόθηκε λίγο πριν από την αποπομπή του από το ΤΑΙΠΕΔ και δημοσιεύεται στο πλαίσιο αφιερώματος 9 σελίδων από την νορβηγική εφημερίδα Bergens Tidende στις 4/8/2013 με τον ηχηρό τίτλο: «Πωλείται ηλιόλουστη χώρα με 11 εκατομμύρια πολίτες».
 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μίλησε με πολύ προκλητικό ύφος, για όσους αντιστέκονται στις ιδιωτικοποιήσεις, λέγοντας στα αγγλικά “άντε γαμηθείτε” και ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε ηλίθιους τους Έλληνες, για τον τρόπο που αντιδρούν στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις πολιτών για τα σχέδια στο πάρκο του Ελληνικού, ο Σ. Σταυρίδης είπε: “Κάνουν απλως κήρυγμα. Λένε μόνο όχι, όχι, όχι! Άντε γαμηθείτε (fuck you). Πες μου πώς θα γίνει. Συγγνώμη έτσι έχει η κατάσταση. Μη μου λες γιατί δεν μπορεί να γίνει, αυτό είναι κοινή λογική. Πες μου πώς θα γίνει, πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα”. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μίλησε και για τη νοημοσύνη των Ελλήνων. “Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’ το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια. Μακάρι να ζούσα στη Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα”, είπε ακόμα για να λάβει την απάντηση από τη δημοσιογράφο: “Μα, έχουμε μεγάλο δημόσιο τομέα στη Νορβηγία”. “Ναι, αλλά δεν έχετε αρκετό ήλιο” της απάντησε ο Σ. Σταυρίδης και της είπε δείχνοντας μάλιστα διαφημιστικά φυλλάδια για τα δωμάτια που νοικιάζει στην Κεφαλονιά “Εδώ θα έπρεπε να βρίσκεστε τώρα. Νοικιάζουμε και βίλες” όπως αναφέρει, άλλωστε, το κείμενο-λεζάντα της νορβηγικής εφημερίδας.
 
 

Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή της αρθρογράφου , σε κείμενο-λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία της βίλας του Σταυρίδη, όπως εικονίζεται παραπάνω. "Στο τέλος της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μας έδειξε τη μπροσούρα από ένα ξενοδοχείο που έχει στην Κεφαλονιά, καθώς και τη δική του βίλα με δύο πισίνες."
Αυτή ήταν η άκρως απογοητευτική εικόνα ενός από τους κεντρικώτερους διαχειριστές του δημοσίου αυτή την εποχή... Έτσι δεν πρέπει να μας εκπλήσει που μερικές ημέρες μετά εκδηλώθηκε επίθεση, τόσο από την πλευρά του ΔΝΤ, όσο και από την πλευρά της Γερμανίας (δια του γερμανικού τύπου), εναντίον της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας, την οποία χαρακτήρισαν ανίκανη και υπεύθυνη για την αποτυχία των μνημονίων. Η ευθεία αυτή επίθεση εναντίον των Ελλήνων πολιτικών είχε και συγκεκριμένο στόχο, που δεν είναι άλλος, όπως φάνηκε μετά λίγες μέρες, από το να περάσει το ΤΑΙΠΕΔ στα χέρια ξένης διοίκησης και στην ουσία να περάσει το σύνολο της ελληνικής περιουσίας στην εξουσία της Γερμανίας. Δηλωτική αυτών των προθέσεων είναι και η πρόταση του προέδρου του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχάνων BDI Ούλριχ Γκρίλο κατά την διάρκεια γεύματος που διοργάνωσε η εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung. Συγκεκριμένα είπε πως «Στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων Ευρώ. Σκέπτομαι για παράδειγμα επιχειρήσεις στον χώρο της ενέργειας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα ακίνητα». Και πρότεινε την μεταφορά μέρους της ελληνικής κρατικής περιουσίας στο ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας ESM, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να χάσουν οι δανειστές τα χρήματά τους στην Ελλάδα. Όπως είπε, «Το ESM θα πρέπει σε αυτήν την περίπτωση να έχει την δυνατότητα να πωλήσει την περιουσία»!
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά οι προθέσεις των δανειστών φαίνεται ότι πάνε ακόμη πιό μακρυά... Συγκεκριμένα, το επόμενο βήμα στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το χρέος των 321 δισ. ευρώ της Ελλάδας, που δεν μπορεί να το αποπληρώσει για τα επόμενα 100 χρόνια, είναι η δέσμευση του ενεργειακού ελληνικού πλούτου (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) από τους δανειστές μας και η διαχείρισή του όχι από το ελληνικό κράτος, αλλά από μία επιτροπή τεχνοκρατών της τρόικας. Όπως αποκαλύπτει ο διεθνούς φήμης Γερμανός οικονομικός αναλυτής και μυστικοσύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης, Ντιρκ Μιούλερ, υπάρχει έτοιμο σχέδιο εξαναγκασμού της Ελλάδας να παραχωρήσει "κοψοχρονιά" τον ενεργειακό της πλούτο στην τρόικα, σαν εγγύηση για τα δανεικά που παίρνει και το χρέος των 321 δισ. ευρώ που δεν μπορεί να αποπληρώσει.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου