Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ, Ή ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ, Ή ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ!


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ, ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ... Ή ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ, Ή ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ!


Ή πρόκειται περί ανικάνων και ασχέτων, ή κάπου αλλού αποσκοπούν.... Τόσο απλά και καθαρά! Αλλοιώς, δεν μπορεί να εξηγηθεί ο φαύλος κύκλος, που ρίχνουν κάθε φορά τον Ελληνικό λαό, εν γνώσει τους και που μάλιστα οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο. Πέρυσι το χειμώνα, αύξησαν το φόρο του πετρελαίου, με αποτέλεσμα και να κρυώσει ο κόσμος και να επιβαρυνθεί το περιβάλλον και να μειωθεί η κατανάλωση, κατά τα 3/4 του συνήθους και συνεπώς τα έσοδα του κράτους να μειωθούν κατά πολύ, κυρίως από τη μεγάλη απώλεια του ΦΠΑ. Και παρ' όλο, που φάνηκε εγκαίρως που πήγαινε το πράγμα, δεν το άλλαξαν... Ούτε τώρα το αλλάζουν και το πιθανότερο είναι να το επαναλάβουν και εφέτος!
Κάτι ανάλογο, απ' ότι φαίνεται θα επαναληφθεί και με τη μεγάλη συσσώρευση φόρων που έχουν επιβληθεί κατά το τρέχον διάστημα. Όλα τα στοιχεία δείχνουν, ότι οι Έλληνες έχουν κηρύξει μία ιδιότυπη στάση πληρωμών. Έτσι, όπως δείχνουν οι προβλέψεις, έχουμε έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία, στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και εξαιρετικά περιορισμένη συμμετοχή στα προγράμματα ρύθμισης χρεών του υπουργείου Οικονομικών και των ασφαλιστικών Ταμείων. Εξαιτίας της πληθώρας των φόρων που πρέπει να πληρωθούν, τους επόμενους μήνες, εκτιμάται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία, που μέχρι τώρα στο μισό χρόνο που πέρασε, αυξάνονταν κατά περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ το μήνα και έτσι έχουν φτάσει τα 4 δισ. ευρώ, θα εκτοξευθούν στα 13 δισ. ευρώ, μέχρι το τέλος του 2013. Δηλαδή, το υπόλοιπο μισό του χρόνου, τα χρέη των φορολογουμένων θα αυξάνονται με ρυθμό 1,8 δισ. ευρώ το μήνα. Και αυτή η αδυναμία των πολιτών, να καλύψουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, δεν ισχύει μόνο προς την Εφορία, αλλά και τα ασφαλιστικά Ταμεία, τις ΔΕΚΟ και άλλες υπηρεσίες. Είναι δύσκολο να φαντασθεί κανείς τι πρόκειται να γίνει, όταν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν, ότι στην τριετία 2013-2015, θα προστεθούν ληξιπρόθεσμα χρέη 30 δισ. ευρώ(!), τινάζοντας στον αέρα τις προβλέψεις του Μνημονίου για τα φορολογικά έσοδα... Αν κρίνουμε όμως από τη μέχρι τώρα συμπεριφορά τους, το πιθανότερο είναι να αφήσουν τα πράγματα έτσι... Να εξελίσσονται προς το πλήρες αδιέξοδο!
"Επιμύθιο": Mόνο μία λογική εξήγηση μπορεί να υπάρχει για όλα αυτά... Τη βύθιση σε όλο και μεγαλύτερο χρέος... Και άρα την υποθήκευση... Ποιού; Μήπως είναι πράγματι "πολλά τα λεφτά"; Μήπως είναι μεγάλος ο πλούτος μας; ...Που μάλλον δεν πρόκειται να δούμε ποτέ...

...Για να πάρετε μιαν απάντηση, δείτε τα βίντεο παρακάτω (κάνοντας "κλικ" στους συνδέσμους):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου