Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Το Υπουργείου Εσωτερικών για την εγκατάσταση αθιγγάνων στη περιοχή της Αγίας Τριάδας Καλαμάτας.




Ένα σημαντικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών έφθασε σήμερα, με αποδέκτη το Δήμο Καλαμάτας και δίδεται στη δημοσιότητα. Το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών έρχεται ως απάντηση σε καταγγελία – ψήφισμα διαμαρτυρίας των κατοίκων της Αγίας Τριάδος, που απεστάλη στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ενώ του επεδόθη και κατά την εδώ έλευσή του την 1η Ιουνίου.
Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας θα ψηφίσει πρόταση προσδιορισμού κατάλληλου χώρου για την προσωρινή εγκατάσταση των αθιγγάνων, κατά τις οδηγίες αυτού του εγγράφου. Επισημαίνεται ότι στο έγγραφο τονίζεται πως, παρά την αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με τη μέριμνα καθορισμού των χώρων για την προσωρινή εγκατάσταση πλανοδίων, «τα ανωτέρω δεν υποκαθιστούν την αρμοδιότητα του Δήμου επί των τοπικών του υποθέσεων, σύμφωνα με τις αρχές της επικουρικότητας και της εγγύτητας, με στόχο την προστασία, την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας».
Σημειώνεται πως το Υπουργείο Εσωτερικών διερευνά το θέμα της εγκατάστασης αθιγγάνων στην περιοχή της Αγίας Τριάδος Καλαμάτας, με έμφαση στη χορήγηση, πιθανώς, κατά το παρελθόν σε κάποιους εξ αυτών δανείων για τη στέγασή τους, καλεί δε το Δήμο να προβεί σε σχετικό έλεγχο.
Το θέμα παράνομης εγκατάστασης αθιγγάνων στην Αγία Τριάδα έχει θέσει ο Δήμαρχος, αρμοδίως και δημοσίως, πολλές φορές, ενώ σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε πως ο Δήμος πρόκειται να προχωρήσει στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων κατασκευών, που αθίγγανοι έχουν στήσει στην περιοχή αυτή, καταλαμβάνοντας κατ’ ουσίαν μέχρι και τον περιφερειακό δρόμο της δυτικής γειτονιάς.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου