Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΔΡΑΝΕΙΑ" ΜΑΣ.



 
ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΔΡΑΝΕΙΑ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Το τελευταίο καιρό πυκνώνουν τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, που αφενός εκφράζουν την απορία τους, για την "αδράνεια" των Ελλήνων σε αυτό, που εξελίσσεται εις βάρος τους και αφ’ ετέρου επισημαίνουν το πλήρες αδιέξοδο, που έχει περιέλθει η Ελλάδα και τη καταστροφική της πορεία, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα αναφέρουμε πάλι, μόνο τα δύο, πολύ χαρακτηριστικά από αυτά, που δίνουν και το μέτρο, του πως βλέπουν οι ξένοι ειδικοί τη πολύπλευρη κρίση, που βιώνει η Ελλάδα.
Το πρώτο είναι από τη "New York Times" και είναι πολύ χαρακτηριστικό, αφού χρησιμοποιεί και ένα εύστοχο συμβολισμό. Παρομοιάζει τους Έλληνες με βάτραχο, που εάν τον  βάλεις σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, αμέσως ο βάτραχός θα πηδήξει έξω, αλλά εάν τον τοποθετήσεις στην ίδια κατσαρόλα με κρύο νερό και αρχίσεις να βράζεις το νερό με σιγανή φωτιά, ο βάτραχος θα βράσει μέχρι θανάτου, χωρίς καμία αντίδραση. Με αυτό τον εύλογο τρόπο αποτυπώνει η αμερικανική εφημερίδα την κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, την οποία παρομοιάζει με καζάνι που βράζει, με την Ελληνική Δημοκρατία να είναι σαν τον βάτραχο που βράζει, εξαιρετικά αποδυναμωμένη από τις πελατειακές σχέσεις και την κατάχρηση εξουσίας, πληγωμένη από τα πέντε χρόνια της ύφεσης και της λιτότητας και πλέον να βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Η εφημερίδα επιπροσθέτως, προειδοποιεί ότι η οικονομική λιτότητα οδηγεί αυτόματα σε έλλειμμα δημοκρατίας, ενώ αναφέρεται σε αυτό το σημείο στα αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Και στη συνέχεια είναι εξίσου αποκαλυπτική, αναφέροντας: "Στα εφτά χρόνια της δικτατορίας πολλοί Έλληνες έβλεπαν την Ευρώπη ως ελπίδα, και η αλήθεια είναι ότι πολλές ευρωπαϊκές οργανώσεις, τότε, υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία. Ωστόσο, σήμερα, οι πολιτικοί της ΕΕ, τα οικονομικά ιδρύματα και οι συνεταίροι τους στο ΔΝΤ ενδιαφέρονται μόνο να κλείνουν τρύπες στον ισολογισμό, παρά το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και σε πολιτικές ελευθερίες. Πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού, με το 62% από αυτούς κάτω από 25 ετών, είναι ήδη άνεργοι, ενώ οι δανειστές ζήτησαν από την Ελλάδα να προχωρήσει σε 12.500 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Οι μεταρρυθμίσεις φαίνονται ως απελπιστική προοπτική, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα δύο κόμματα που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία ήταν εκείνα, που καλλιέργησαν πρώτα το σάπιο σύστημα και οι Έλληνες, απελπισμένοι από τη συνεχιζόμενη ύφεση και οργισμένοι με τους πολιτικούς είναι σήμερα ανήμποροι να φανταστούν το μέλλον τους… Το νερό ζεσταίνεται, ο βάτραχος πέφτει σε βαθύ ύπνο και στη συνέχεια σε κώμα… Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας η Ευρώπη έμοιαζε ένα ασφαλές μέρος, έξω από την κατσαρόλα. Τώρα η Ευρώπη είναι αυτή, που ζεσταίνει το νερό που βράζει..."
Το δεύτερο σχετικό δημοσίευμα, έρχεται από τη μεγάλη Βρετανική εφημερίδα Observer, όπου σε πρόσφατο, λίαν δηκτικό και αποκαλυπτικό άρθρο του ο Greg Palast, επιτυχημένος συγγραφέας και οικονομικός αναλυτής, μας χαρακτηρίζει ευθέως "δειλούς που έχουμε σκύψει το κεφάλι στην τρόϊκα και έχουμε έτσι στην ουσία αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την κατάληψη της χώρας από το Τέταρτο Ράϊχ", όπως λέει χαρακτηριστικά και μας καλεί να αντιδράσουμε και "να φύγουμε από την ευρωζώνη που λειτουργεί ως σκηνή εγκλήματος". Διατυπώνει τη πεποίθηση ότι "η Ελλάδα πεθαίνει και η λιτότητα είναι ένας από τους λόγους γι' αυτό",  αλλά "δυστυχώς οι Έλληνες έχουν συμβιβαστεί με τη μοίρα τους, όπως δεν έκαναν οι Αργεντίνοι". Και το πάει ακόμη παραπέρα ο Πάλαστ, λέγοντας, ότι "η διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αργεντινούς είναι πως οι Έλληνες είναι δειλοί" και ότι "ο ελληνικός λαός είναι εκ φύσεως δειλός". Όπως λέει χαρακτηριστικά στη συνέχεια, " η λιτότητα και το ευρώ κατέστρεψαν την Ελλάδα, αφού η λιτότητα εν μέσω ύφεσης είναι μία θανάσιμη πρόταση". Διαπιστώνει, όμως, "ότι δεν υπάρχουν φωνές κατά του ευρώ και ότι υπήρχε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον έχει υποκύψει πλήρως και αυτός". Στη συνέχεια είναι καταπέλτης: "Πρέπει η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη. Δεν πρέπει να είναι μέλος της. Το να θέλεις να μείνεις στην Ευρωζώνη είναι σαν να θέλεις να μείνεις σε μια κοινότητα λεπρών… Το ευρώ είναι το Τέταρτο Ράιχ. Η σημερινή οικονομική πολιτική που έχει επιβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη της χώρας και το ΔΝΤ λανθασμένα συμπορεύεται με αυτή την πολιτική". Και κάνοντας μία σύγκριση με χώρες της Λατινικής Αμερικής λέει, ότι "οι επιταγές του ΔΝΤ και της τρόικα προς την Ελλάδα είναι παρόμοιες με αυτές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, που είχαν ως αποτέλεσμα να πωληθούν σε εξευτελιστικές τιμές πλουτοπαραγωγικές πηγές στο βωμό μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης. Τα παραδείγματα χωρών της λατινικής Αμερικής μας δείχνουν πολλά. Η Ελλάδα χρειάζεται το νερό και την ενέργεια και αν τα πουλήσει θα αναγκαστεί να τα αγοράζει από αμερικανικές ή γερμανικές εταιρίες".

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πως όλα αυτά που συμβαίνουν φαίνεται να είναι σχεδιασμένα από καιρό.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου