Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

 
 
 
Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και θεάματος του Πάντειου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το πρόγραμμα Word Crisis Theater σε συνεργασία με το Δήμο Επιδαύρου πραγματοποιούν ένα πολιτιστικό- θεατρικό τριήμερο (Παρασκευή 23/8 έως Κυριακή 25/8/2013) στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Το ΚΕΔΡΑ έχει παραγάγει επαγγελματικές και πανεπιστημιακές παραστάσεις στην Ελλάδα, στο πανεπιστημιακό θέατρο Λήδρα και σε πολλές πόλεις και σε πέντε ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, όπου το 1996 και το 1998 ταξίδεψε και με ένα ειδικά διασκευασμένο πλοίο-καράβι κάνοντας τον περίπλου της Μεσογείου. Σημειώνουμε ότι στο πλαίσιο των διακρατικών επαφών του διατηρεί σχέσεις συνεργασίας και ανταλλαγών με θεσμούς και σχήματα από τη Βόρειο και τη Λατινική Αμερική, την Εγγύς και την Άπω Ανατολή.
Η στροφή του ΚΕΔΡΑ πέραν της ερμηνείας του αρχαίου δράματος καθαυτού σε διασκευές αρχαίων έργων (Οιδίπους Τύραννος, Αγαμέμνων) με τη μορφή πολιτικού μιούζικαλ και η παραγωγή των μουσικών παραστάσεων ilovemnimonio  Ι και ΙΙ υπήρξε η αιτία που του προτάθηκε η συμμετοχή στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CULTURE WordCrisisTheatre (W.C.T.).To πρόγραμμα αυτό ειδικεύεται σε διακρατικές και διαπολιτισμικές παραγωγές.
Εκτός της Ελλάδας που εκπροσωπείται  με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, συμμετέχουν η Σουηδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Ισλανδία. Ωστόσο υποψήφια για τη συνέχειά του είναι και σχήματα από την Αγγλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία κ.α. έτσι που για το 2013-14 ο αριθμός των συμμετεχόντων θα ξεπεράσει τους δέκα.
Ο Δήμος Επιδαύρου, θεωρώντας πολύ σημαντική αυτή την διαπολιτισμική συνεργασία και επιθυμώντας την συνέχειά της, στέκεται αρωγός προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία στο προκείμενο εγχείρημα και να διευρυνθεί το πλαίσιο των συνεργασιών σε επίπεδο πολιτισμού καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου