Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

KAI KATI ΘΕΤΙΚΟ: ΚΑΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.



ΚΑΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ.


Καλά είναι τα νέα από τον τουρισμό, αφού τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι ήρθαν περισσότεροι τουρίστες και ξόδεψαν περισσότερα χρήματα. Όπως φαίνεται τον Μάϊο ήρθαν στην Ελλάδα 1,5 εκ. ξένοι τουρίστες και οι τουριστικές εισπράξεις ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι ήσαν αυξημένες κατά περίπου 40% σε σχέση με τον Μάιο του 2012. Η πορεία αυτή αφίξεων και εσόδων δείχνει να είναι εφικτός ο στόχος, που έχει τεθεί, για 17 εκατομμύρια επισκέπτες και περίπου 11 δισ. ευρώ τουριστικά έσοδα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τουριστική αγορά από την Ρωσία, αφού τον μήνα Μάϊο οι αφίξεις των Ρώσων εμφάνισαν άνοδο κατά περίπου 50%, με το ταξιδιωτικό συνάλλαγμα να διαμορφώνεται στα 75 εκατ. ευρώ περίπου, σημειώνοντας άνοδο 25%. Αυτό φαίνεται και από την αλματώδη αύξηση στις αιτήσεις και τις χορηγήσεις θεωρήσεων, που παρατηρείται σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα. Μόνο τον Ιούνιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2012, είχαν αύξηση της τάξης του 60%, ενώ το σύνολο των θεωρήσεων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του παρελθόντος έτους, παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 65%. Χαρακτηριστικά, γιά το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία, είναι τα όσα λέει, σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Ελλάδα" της Ρωσίας, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Mouzenidis Travel κ. Γ. Μασμανίδης. "Καθοριστικός παράγοντας, για την ικανοποίηση της αυξημένης ζήτησης που προβλέπεται εφέτος από τη Ρωσία και την Ουκρανία, θα είναι η έγκαιρη και έμπρακτη ενίσχυση των ελληνικών Προξενείων, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον μεγαλύτερο όγκο αιτημάτων για χορήγηση θεωρήσεων, δεδομένου ότι οι προκρατήσεις για ελληνικούς προορισμούς εμφανίζουν αύξηση έως και 400% αυτό το διάστημα, κυρίως από τη ρωσική, την ουκρανική και την αγορά της Λευκορωσίας".
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου