Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ, ΜΟΝΟ ΚΑΤ' ΕΠΙΦΑΣΙΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ.


Η ψηφοφορία νόμου στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013, δίχως τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, όπου ο πρόεδρος Κυριάκος Βιρβιδάκης απλώς αγνοεί τις ενστάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ανακοινώνει ότι κάθε άρθρο «ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία», δίχως να έχει ψηφίσει κανένας, δίχνει με τον πιό χαρακτηριστικό τρόπο πόσο μεγάλο έλλειμα ευνομούμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας έχουμε. Η ψηφοφορία αυτή αφορούσε τον νέο κώδικα των δικηγόρων, όπου προκειμένου να εισαχθεί ο σχετικός νόμος στην Ολομέλεια της Βουλής, έπρεπε προηγουμένως να υπερψηφιστεί στην αρμόδια επιτροπή Δικαιοσύνης από 13 τουλάχιστον βουλευτές, ενώ μέσα στην αίθουσα της επιτροπής ήταν μόνο τρεις βουλευτές, που μάλιστα κανένας από αυτούς τελικά δεν τον υπερψήφισε. Όμως παρόλα αυτά το νομοθέτημα πέρασε με έναν τρόπο παρωδία, που ευτελίζει τους θεσμούς, αλλά δίχνει και με τον εναργέστερο τρόπο ότι έχει καταλυθεί κάθε έννοια δημοκρατικής διακυβέρνησης και πλέον οι ιθύνοντες δεν τηρούν ούτε καν τα προσχήματα. Αν αναλογισθούμε δε, ότι με τον τρόπο αυτόν "ψηφίζονται" νόμοι με τόσο σοβαρές επιπτώσεις στις ζωές μας, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας "ότι δεν πάει άλλο"...

Γιά να δείτε το βίντεο (συνιστάται να κάνετε υπομονή μέχρι το τέλος, παρά το "σπάσιμο νεύρων", γιατί έτσι αποκτάει ..."παιδευτικό χαρακτήρα"), ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου